Porcelaine de Baudour.

Bij het zien van zo'n porseleinserviesje zou je misschien eerst denken aan Viuex Bruxelles, oud Brussels porselein. Maar ook buiten Brussel werd er in ons land porselein vervaardigd in de 19de en 20ste eeuw. Dit fraaie servies komt uit het atelier van de Manufacture de Porcelaine de Baudour, een deelgemeente van Saint-Ghislain in Henegouwen (België), waar François Jospeh Declercq in 1842 een bedrijf opstartte. Dit fraaie thee- en koffieservies met een handbeschilderd decor is van rond 1850. Het is dus van Belgische makelij. De manufactuur van Baudour, late ronder de naam Cérabel, bleef actief tot in 1977.

De specialisten van het porselein van Baudour zin Muriel Deconinck en Toni Caporale, die al heel wat over het onderwerp publiceerden. Op het net vind je meer info.

De waarde ligt rond de 150 euro.

Porcelaine de Baudour.Bij het zien van zo'n porseleinserviesje zou je misschien eerst denken aan Viuex Bruxelles, oud Brussels porselein. Maar ook buiten Brussel werd er in ons land porselein vervaardigd in de 19de en 20ste eeuw. Dit fraaie servies komt uit het atelier van de Manufacture de Porcelaine de Baudour, een deelgemeente van Saint-Ghislain in Henegouwen (België), waar François Jospeh Declercq in 1842 een bedrijf opstartte. Dit fraaie thee- en koffieservies met een handbeschilderd decor is van rond 1850. Het is dus van Belgische makelij. De manufactuur van Baudour, late ronder de naam Cérabel, bleef actief tot in 1977. De specialisten van het porselein van Baudour zin Muriel Deconinck en Toni Caporale, die al heel wat over het onderwerp publiceerden. Op het net vind je meer info.De waarde ligt rond de 150 euro.