Keramiekkenner Jozef Glassée wees me er op dat deze theepot helemaal niet Perzisch is, maar uit het atelier komt van Marcel Aubry uit het Waalse Bouffioulx. Dit stadje nabij Charleroi is sinds de middeleeuwen een pottenbakkerscentrum. Er wordt nog steeds keramiek vervaardigd.Maar ook in de buurgemeente Châtelet wordt al zo lang grès of steengoed vervaardigd. Vorige jaar greep er trouwens een tentoonstelling plaats in het Museum van Châtelet over de broers Marcellus en Voltaire Aubry. De waarde van deze leuke pot ligt rond 25 à 30 euro.

Hoe kwam ik op het idee van een Perzische theepot? Door de vogelbek die vroeger alleen in Perzië voorkwam. Ik dacht dat de 20ste eeuwse pottenbakker zich daarop had geïnspireerd, wat Aubry ook wel deed.

Dank aan de commentaren van de lezers! Hoe meer reacties, hoe rijker en interessanter deze rubriek!

Keramiekkenner Jozef Glassée wees me er op dat deze theepot helemaal niet Perzisch is, maar uit het atelier komt van Marcel Aubry uit het Waalse Bouffioulx. Dit stadje nabij Charleroi is sinds de middeleeuwen een pottenbakkerscentrum. Er wordt nog steeds keramiek vervaardigd.Maar ook in de buurgemeente Châtelet wordt al zo lang grès of steengoed vervaardigd. Vorige jaar greep er trouwens een tentoonstelling plaats in het Museum van Châtelet over de broers Marcellus en Voltaire Aubry. De waarde van deze leuke pot ligt rond 25 à 30 euro.Hoe kwam ik op het idee van een Perzische theepot? Door de vogelbek die vroeger alleen in Perzië voorkwam. Ik dacht dat de 20ste eeuwse pottenbakker zich daarop had geïnspireerd, wat Aubry ook wel deed.Dank aan de commentaren van de lezers! Hoe meer reacties, hoe rijker en interessanter deze rubriek!