Dit fraaie Oosterse tapijt zal inderdaad een driekwart eeuw oud zijn. Het werd vervaardigd in de stad Heriz, in Noord-West Iran door wevers die zuid-Azeri spreken. Dit verklaart de invloed uit CaucasiÃ". Heriz tapijten werden in grote hoeveelheden vervaardigd voor de Amerikaanse markt. Bij latere carpetten zijn de kleuren rood, blauw en wit fel, ze refereren trouwens naar de Amerikaanse vlag!
Dit tapijt hoort al bij de latere productie. De waarde van de jongere tapijten ligt niet zo hoog, tegenwoordig zeker niet. Je kan zo'n fraai tapijt op een veiling kopen voor een paar honderd euro. Zo'n groot tapijt is natuurlijk wel meer gezocht dan een klein. De waarde ligt rond de 600 euro.

Dit fraaie Oosterse tapijt zal inderdaad een driekwart eeuw oud zijn. Het werd vervaardigd in de stad Heriz, in Noord-West Iran door wevers die zuid-Azeri spreken. Dit verklaart de invloed uit CaucasiÃ". Heriz tapijten werden in grote hoeveelheden vervaardigd voor de Amerikaanse markt. Bij latere carpetten zijn de kleuren rood, blauw en wit fel, ze refereren trouwens naar de Amerikaanse vlag!Dit tapijt hoort al bij de latere productie. De waarde van de jongere tapijten ligt niet zo hoog, tegenwoordig zeker niet. Je kan zo'n fraai tapijt op een veiling kopen voor een paar honderd euro. Zo'n groot tapijt is natuurlijk wel meer gezocht dan een klein. De waarde ligt rond de 600 euro.