Dit zijn twee interessante stukken!

De vaas in kunsttin uit de fabriek Kayserzinn. Dit bedrijf was actief tussen 1894 en 1925 in Krefeld (DL) en stond onder leiding van Engelbert Kayser. Hij vervaardigde kunsttin in art nouveau en art deco stijl. Het kayserzinn (meestal ook voorzien van een nummer) wordt serieus verzameld over de hele wereld. Er bestaan vele catalogi van. Op het net vind je extra info. De waarde van veel doorsnee stukken is wat gedaald, maar de belangstelling blijft. Deze vaas is ongeveer 225 euro waard.

De glazen vaas komt uit het atelier van Scailmont dat een van de nevenfabrieken was van Val- Saint-Lambert. Maar het gaat niet om de topproductie. Het betreft seriewerk in art deco stijl, in een mal geblazen en ondergedompeld in een bad van waterstoffluoride. Daardoor wordt de buitenste laag mat geëtst.

De waarde van deze glazen vaas is 250 euro

Dit zijn twee interessante stukken! De vaas in kunsttin uit de fabriek Kayserzinn. Dit bedrijf was actief tussen 1894 en 1925 in Krefeld (DL) en stond onder leiding van Engelbert Kayser. Hij vervaardigde kunsttin in art nouveau en art deco stijl. Het kayserzinn (meestal ook voorzien van een nummer) wordt serieus verzameld over de hele wereld. Er bestaan vele catalogi van. Op het net vind je extra info. De waarde van veel doorsnee stukken is wat gedaald, maar de belangstelling blijft. Deze vaas is ongeveer 225 euro waard.De glazen vaas komt uit het atelier van Scailmont dat een van de nevenfabrieken was van Val- Saint-Lambert. Maar het gaat niet om de topproductie. Het betreft seriewerk in art deco stijl, in een mal geblazen en ondergedompeld in een bad van waterstoffluoride. Daardoor wordt de buitenste laag mat geëtst.De waarde van deze glazen vaas is 250 euro