Dit fraaie kopje lijkt sprekend op de faience die in de tweede helft van de 18de eeuw werd vervaardigd in het Oost-Franse Niderville, ook Niederwille genoemd. Dit was een belangrijk keramiekcentrum voor de aanmaak van faience en porselein in Duitse stijl. Dit decor is trouwens geïnspireerd op porselein van Wenen en Nymphenburg.
Deze decors werden dus in de tweede helft van de 18de eeuw vervaardigd, met een faux bois ondergrond waarop, in trompe-l'oeil, prenten ophangen in camaieu rose. Het eerste probleem is het feit dat deze trembleuse 1740 gedateerd is. De productie in Niderville is iets jonger, het jaartal klopt dus niet. Maar de beschildering is ook te grof voor de 18de eeuwse productie. Het gaat dus op een 19de eeuwse kopie, weliswaar met een decoratieve waarde; De venale waarde ligt rond de 175 euro.

Dit fraaie kopje lijkt sprekend op de faience die in de tweede helft van de 18de eeuw werd vervaardigd in het Oost-Franse Niderville, ook Niederwille genoemd. Dit was een belangrijk keramiekcentrum voor de aanmaak van faience en porselein in Duitse stijl. Dit decor is trouwens geïnspireerd op porselein van Wenen en Nymphenburg. Deze decors werden dus in de tweede helft van de 18de eeuw vervaardigd, met een faux bois ondergrond waarop, in trompe-l'oeil, prenten ophangen in camaieu rose. Het eerste probleem is het feit dat deze trembleuse 1740 gedateerd is. De productie in Niderville is iets jonger, het jaartal klopt dus niet. Maar de beschildering is ook te grof voor de 18de eeuwse productie. Het gaat dus op een 19de eeuwse kopie, weliswaar met een decoratieve waarde; De venale waarde ligt rond de 175 euro.