Je kunt ervan op aan dat de mensen die dit salon in de jaren '50 kochten fier waren! Zo'n Louis Quinze salon was voor velen een statussymbool. Het was een symbool voor de kleine burgerij die zich in zo'n salon de koning te rijk voelde. Let wel, deze salons werden nooit intensief gebruikt. Op de bank werden enkel bij gelegenheid gezeten....want die stond in de "beste plaats"....

Nu hebben dit soort banken nog weinig waarde. Ze zijn kwa vorm best aardig, maar kostene en fortuin om opnieuw te bekleden. Waarde van de bank: 100 euro, de salontafel 75 euro.

Je kunt ervan op aan dat de mensen die dit salon in de jaren '50 kochten fier waren! Zo'n Louis Quinze salon was voor velen een statussymbool. Het was een symbool voor de kleine burgerij die zich in zo'n salon de koning te rijk voelde. Let wel, deze salons werden nooit intensief gebruikt. Op de bank werden enkel bij gelegenheid gezeten....want die stond in de "beste plaats"....Nu hebben dit soort banken nog weinig waarde. Ze zijn kwa vorm best aardig, maar kostene en fortuin om opnieuw te bekleden. Waarde van de bank: 100 euro, de salontafel 75 euro.