Lodewijk Van Boeckel.

Kunstsmid Lodewijk Van Boeckel (1857 - 1944) uit Lier is zeker geen onbekende. Van Boeckel was destijds een van de beroemdste Belgische kunstsmeden van zijn tijd! In 1900 kaapte hij zelfs een gouden medaille weg op de Wereldtentoonstelling van Parijs.

Witte Huis

Lodewijk Van Boeckel was een virtuoze smid die zowel vrije kunstwerken als toegepaste projecten uitvoerde, zoals balustrades, trappen en kapstokken. Lodewijk Van Boeckel werkte voor binnen- en buitenland. Hij zou zelfs hebben gewerkt voor het Witte Huis is Washington. De imposante Lodewijk Van Boeckel, met een prachtige snor, daarom werd hij ook Ambiorix genoemd, zou een autodidact zijn. Over het atelier Lequeux vonden we niets terug. MIsschien kunt u ons meer informatie bezorgen die we vervolgens op het net kunnen publiceren! Dat zou interessant zijn.

U kunt het werk van Lodewijk Van Boeckel onder meer bewonderen in het Timmermans-Opsomerhuis in Lier.

De waarde van deze lichtkronen, indien gesigneerd, ligt rond de 1500 euro per stuk. Indien niet gesigneerd moet de herkomst en het auteurschap via een document worden bewezen.

Lodewijk Van Boeckel.Kunstsmid Lodewijk Van Boeckel (1857 - 1944) uit Lier is zeker geen onbekende. Van Boeckel was destijds een van de beroemdste Belgische kunstsmeden van zijn tijd! In 1900 kaapte hij zelfs een gouden medaille weg op de Wereldtentoonstelling van Parijs.Witte HuisLodewijk Van Boeckel was een virtuoze smid die zowel vrije kunstwerken als toegepaste projecten uitvoerde, zoals balustrades, trappen en kapstokken. Lodewijk Van Boeckel werkte voor binnen- en buitenland. Hij zou zelfs hebben gewerkt voor het Witte Huis is Washington. De imposante Lodewijk Van Boeckel, met een prachtige snor, daarom werd hij ook Ambiorix genoemd, zou een autodidact zijn. Over het atelier Lequeux vonden we niets terug. MIsschien kunt u ons meer informatie bezorgen die we vervolgens op het net kunnen publiceren! Dat zou interessant zijn.U kunt het werk van Lodewijk Van Boeckel onder meer bewonderen in het Timmermans-Opsomerhuis in Lier.De waarde van deze lichtkronen, indien gesigneerd, ligt rond de 1500 euro per stuk. Indien niet gesigneerd moet de herkomst en het auteurschap via een document worden bewezen.