Jeanne Hebbelynck.

Een interessante vraag: het waardeverschil tussen een tekening en een litho. Bij welke kunstenaar ook het verschil is groot. Immers een tekening is steeds een origineel, er bestaat geen exacte kopie van. Maar de litho is een drukwerk op x aantal exemplaren gedrukt. Er bestaan dus meer exemplaren van, waardoor de waarde altijd veel geringer is.

Jeanne Hebbelynck (°1891) was actief als kunstschilder, illustratrice, tekenaar en miniaturist. Haar poëtische prentjes worden nog steeds verzameld. Een litho is bijvoorbeeld 20 euro waard, terwijl een tekening 75 à 100 euro waard kunnen zijn. De tekeningen zijn zeldzamer.

Jeanne Hebbelynck.Een interessante vraag: het waardeverschil tussen een tekening en een litho. Bij welke kunstenaar ook het verschil is groot. Immers een tekening is steeds een origineel, er bestaat geen exacte kopie van. Maar de litho is een drukwerk op x aantal exemplaren gedrukt. Er bestaan dus meer exemplaren van, waardoor de waarde altijd veel geringer is.Jeanne Hebbelynck (°1891) was actief als kunstschilder, illustratrice, tekenaar en miniaturist. Haar poëtische prentjes worden nog steeds verzameld. Een litho is bijvoorbeeld 20 euro waard, terwijl een tekening 75 à 100 euro waard kunnen zijn. De tekeningen zijn zeldzamer.