Onyx.

Deze luchter of lichtkroon is vooroorlogs en is typisch voor de romantische art deco stijl. In die tijd was elektrische verlichting nog een nieuwigheid en teken van luxe. Daarom werden salons, eetkamers en ontvangstruimten steevast voorzien van een royale luchter.

Dit exemplaar kan van Franse of Belgische makelij zijn en is vooroorlogs, uitgevoerd in een romantische, ietwat kitscherige art deco stijl. Twintig jaar geleden waren deze lichtkronen zeer in trek, tegenwoordig minder. De waarde ligt rond de 450 euro.

Voor de coupe werd onyx gebruikt, een transparante steen, verwant aan agaat.

Onyx.Deze luchter of lichtkroon is vooroorlogs en is typisch voor de romantische art deco stijl. In die tijd was elektrische verlichting nog een nieuwigheid en teken van luxe. Daarom werden salons, eetkamers en ontvangstruimten steevast voorzien van een royale luchter.Dit exemplaar kan van Franse of Belgische makelij zijn en is vooroorlogs, uitgevoerd in een romantische, ietwat kitscherige art deco stijl. Twintig jaar geleden waren deze lichtkronen zeer in trek, tegenwoordig minder. De waarde ligt rond de 450 euro.Voor de coupe werd onyx gebruikt, een transparante steen, verwant aan agaat.