EPNS.

De afkorting EPNS staat voor Electro Plated Nickel Silver. Het gaat dus niet om massief zilver. De basis is Plated Nickel, een legering van Koper (60 %), nikkel (20%) en zink (20%) die er zilverachtig uitziet. Deze legering was al in de 18de eeuw bekent en werd toen al als imitatie zilver gebruikt. Vanaf 1840 werd deze legering ook door middel van eletrolyse voorzien van een dun laagje zilver waardoor het veel werd aangewend voor tafel- en schenkgerei. EPNS is ook bekent onder de namen argentaan, new silver, alpacca of German Silver.

Deze koffiekan in 18de eeuwse stijl zal 20ste eeuws zijn. Het is een fraaie en degelijke pot, maar de waarde is toch gering: 20 à 30 euro.

EPNS.De afkorting EPNS staat voor Electro Plated Nickel Silver. Het gaat dus niet om massief zilver. De basis is Plated Nickel, een legering van Koper (60 %), nikkel (20%) en zink (20%) die er zilverachtig uitziet. Deze legering was al in de 18de eeuw bekent en werd toen al als imitatie zilver gebruikt. Vanaf 1840 werd deze legering ook door middel van eletrolyse voorzien van een dun laagje zilver waardoor het veel werd aangewend voor tafel- en schenkgerei. EPNS is ook bekent onder de namen argentaan, new silver, alpacca of German Silver.Deze koffiekan in 18de eeuwse stijl zal 20ste eeuws zijn. Het is een fraaie en degelijke pot, maar de waarde is toch gering: 20 à 30 euro.