Kast

De kast in Lodewijk XV stijl lijkt al 20ste eeuws. Dit soort meubels is tegenwoordig moeilijk verkoopbaar: goed voor 300 à 400 euro.

Kalliope, Polyphon.

Maar de muziekautomaat, ook polyphon of kalliope genoemd, is wel interessant. De grote muziekautomaten werden eind 19de eeuw populair en werden onder meer gebouwd door het bedrijf Polyphon Musikwerk te Leipzig in Duitsland. De polyphon was vooral voor en net na 1900 populair, van Rusland tot in de States.Tijdens het interbellum ging de polyphon de plaats ruimen voor een andere muziekautomaat, de jukebox. Dit exemplaar is van rond 1900, zal van Duitse makelij zijn en is uitgevoerd in de toen heel popualire neorenaissancestijl. De neorenaissancestijl was in die tijd en vogue voor de inrichting van koffiehuizen en cafés. Zo'n polyphon zal hier niet zo makkelijk verkoopbaar zijn, maar in Duitsland wel. De waarde loopt al snel op tot 2000 à 3000 euro. Er staat wellicht een merk op.

KastDe kast in Lodewijk XV stijl lijkt al 20ste eeuws. Dit soort meubels is tegenwoordig moeilijk verkoopbaar: goed voor 300 à 400 euro.Kalliope, Polyphon.Maar de muziekautomaat, ook polyphon of kalliope genoemd, is wel interessant. De grote muziekautomaten werden eind 19de eeuw populair en werden onder meer gebouwd door het bedrijf Polyphon Musikwerk te Leipzig in Duitsland. De polyphon was vooral voor en net na 1900 populair, van Rusland tot in de States.Tijdens het interbellum ging de polyphon de plaats ruimen voor een andere muziekautomaat, de jukebox. Dit exemplaar is van rond 1900, zal van Duitse makelij zijn en is uitgevoerd in de toen heel popualire neorenaissancestijl. De neorenaissancestijl was in die tijd en vogue voor de inrichting van koffiehuizen en cafés. Zo'n polyphon zal hier niet zo makkelijk verkoopbaar zijn, maar in Duitsland wel. De waarde loopt al snel op tot 2000 à 3000 euro. Er staat wellicht een merk op.