Satsuma.

Van in de zeventiende eeuw wordt er Japanse keramiek, voornamelijk porselein, naar het Westen verscheept. De belangstelling voor Japans porselein kende een belangrijke revival in de tweede helft van de 19de eeuw. Toen werd er massaal veel Satsumaporeselein geëxporteerd. Dit porselein werd vervaardigd in de prefectuur Kagoshima, in de provincie Satsuma, van daar de benaming.

Hier gaat het om late Satsuma, van tussen de twee wereldoorlogen. Het gaat echt om massaproductie zonder grote waarde. Voor beide vazen dachten we aan 100 euro.

Satsuma.Van in de zeventiende eeuw wordt er Japanse keramiek, voornamelijk porselein, naar het Westen verscheept. De belangstelling voor Japans porselein kende een belangrijke revival in de tweede helft van de 19de eeuw. Toen werd er massaal veel Satsumaporeselein geëxporteerd. Dit porselein werd vervaardigd in de prefectuur Kagoshima, in de provincie Satsuma, van daar de benaming.Hier gaat het om late Satsuma, van tussen de twee wereldoorlogen. Het gaat echt om massaproductie zonder grote waarde. Voor beide vazen dachten we aan 100 euro.