Ironstone.

Deze leuke druipkom, ideaal voor fruit,maakt deel uit van een servies in Ironstone China. Ironstone China is een substituut voor porselein dat in het begin van de 19de eeuw werd ontwikkeld voor de massaproductie. Het lijkt op porselein, maar is het dus niet. Andere benamingen zijn Opaque porcelain, Stone China en English Porcelain.

Hanley.

Deze kom komt uit een bekend centrum uit de Staffordshire, een streek in Engeland waar heel wat keramiekcentra waren en nog steeds zijn. De kom komt meerbepaald uit Hanley. Producent is de fabriek van Ashworth & Bros. Het bedrijf werd in 1862 opgestart. Deze kom is wel jonger. Het model en het drukdecor zijn nog 19de eeuws, maar dit vergietje is 20ste eeuws. Het is leuk maar niet zo waardevol: 15 euro. Voor meer info: www.ironstonepottery.com.

Ironstone.Deze leuke druipkom, ideaal voor fruit,maakt deel uit van een servies in Ironstone China. Ironstone China is een substituut voor porselein dat in het begin van de 19de eeuw werd ontwikkeld voor de massaproductie. Het lijkt op porselein, maar is het dus niet. Andere benamingen zijn Opaque porcelain, Stone China en English Porcelain.Hanley.Deze kom komt uit een bekend centrum uit de Staffordshire, een streek in Engeland waar heel wat keramiekcentra waren en nog steeds zijn. De kom komt meerbepaald uit Hanley. Producent is de fabriek van Ashworth & Bros. Het bedrijf werd in 1862 opgestart. Deze kom is wel jonger. Het model en het drukdecor zijn nog 19de eeuws, maar dit vergietje is 20ste eeuws. Het is leuk maar niet zo waardevol: 15 euro. Voor meer info: www.ironstonepottery.com.