Christie's Amsterdam veilt de inboedel van het koninklijke jachthuis La Converserie dat Lilian, prinses van Retie (1916-2002), de tweede echtgenote van de Belgische koning Leopold III, in de jaren '50 inrichtte met de Parijse decoratiehuizen Jansen en Hermès.

Het jachthuis La Converserie bood sinds de 15e eeuw onderdak aan volgelingen van Sint Hubertus, die dan ook het hoofdthema werden van de interieurdecoratie. Zo zijn er enkele prachtige Vlaamse wandtapijten met jachtscènes alsook een zithoek van rendierhuid en talloze Oostenrijkse houtsnijwerk hertengeweien en beschilderde meubelen waarvoor de prinses het Salzburgse land afstruinde. Wie dus tuk is op geweien kan zich op de veiling een royale collectie aanschaffen.

De meeste goederen op de veiling komen uit adellijk bezit. Naast zilverwerk is er ook prachtige glas, Chinees porselein, antieke meubelen, modern design, Aziatische snuifflacons, Oude Meesters en elegante tuinbeelden.

De collectie van Lilian, de prinses van Retie wordt geveild op dinsdag 26 maart om 14u en woensdag 27 maart. De kijkdagen zijn van 22 t/m 25 maart 10:00-17:00 uur bij Christie's Amsterdam, Cornelis Schuytstraat 57 te 1071 Amsterdam.

Piet Swimberghe

Christie's Amsterdam veilt de inboedel van het koninklijke jachthuis La Converserie dat Lilian, prinses van Retie (1916-2002), de tweede echtgenote van de Belgische koning Leopold III, in de jaren '50 inrichtte met de Parijse decoratiehuizen Jansen en Hermès. Het jachthuis La Converserie bood sinds de 15e eeuw onderdak aan volgelingen van Sint Hubertus, die dan ook het hoofdthema werden van de interieurdecoratie. Zo zijn er enkele prachtige Vlaamse wandtapijten met jachtscènes alsook een zithoek van rendierhuid en talloze Oostenrijkse houtsnijwerk hertengeweien en beschilderde meubelen waarvoor de prinses het Salzburgse land afstruinde. Wie dus tuk is op geweien kan zich op de veiling een royale collectie aanschaffen. De meeste goederen op de veiling komen uit adellijk bezit. Naast zilverwerk is er ook prachtige glas, Chinees porselein, antieke meubelen, modern design, Aziatische snuifflacons, Oude Meesters en elegante tuinbeelden. De collectie van Lilian, de prinses van Retie wordt geveild op dinsdag 26 maart om 14u en woensdag 27 maart. De kijkdagen zijn van 22 t/m 25 maart 10:00-17:00 uur bij Christie's Amsterdam, Cornelis Schuytstraat 57 te 1071 Amsterdam.Piet Swimberghe