Brussels porselein.

Het klopt dat er tot in de jaren '90 veel werd betaald voor dit soort Brussels porselein in empirestijl. Het gaat trouwens om een ensemble van rond 1830. Nu is er veel minder belangstelling voor. Wat wel hoge prijzen haalt zijn de grote opvallende vazen, maar deze formaten zijn minder in trek. De waarde ligt rond de 150 à 200 euro per vaas. Het feit dat de goudbeschildering gesleten is, maakt het ensemble minder aantrekkelijk. Uiteraard gaan we er van uit dat de vazen voor de rest ongehavend zijn.

Het gaat dus om Brussel porselein uit de Biedermeiertijd. De onderwerpen zijn uitgesproken burgerlijk en stichtend stichtend bedoeld.

Brussels porselein.Het klopt dat er tot in de jaren '90 veel werd betaald voor dit soort Brussels porselein in empirestijl. Het gaat trouwens om een ensemble van rond 1830. Nu is er veel minder belangstelling voor. Wat wel hoge prijzen haalt zijn de grote opvallende vazen, maar deze formaten zijn minder in trek. De waarde ligt rond de 150 à 200 euro per vaas. Het feit dat de goudbeschildering gesleten is, maakt het ensemble minder aantrekkelijk. Uiteraard gaan we er van uit dat de vazen voor de rest ongehavend zijn.Het gaat dus om Brussel porselein uit de Biedermeiertijd. De onderwerpen zijn uitgesproken burgerlijk en stichtend stichtend bedoeld.