Het gaat om een werk van beeldhouwer Gustave Van Vaerenbergh (Gent, 6 januari 1873 - Schaarbeek, 16 februari 1927). Hij studeerde aan de Gentse academie en trok in 1901 naar Brussel waar hij zich eerst installeerde in Sint-Joost-ten-Node en daarna in Schaarbeek. Hij was er bekend als modelleerder van plaatseren beelden. Hij werkte ook voor l'Etablissement Carli et Frères. Van zijn ontwerpen zijn er ook bronzen afgietsels en marmeren exemplaren bekend. Deze horlogehouder in art nouveau komt dus uit zijn atelier. De waarde ligt rond de 200 euro.

Gustave Van Vaerenbergh wordt wel eens verward met zijn tijdgenoot Jospeh Jean-Baptiste Van Varenbergh (Anderlecht, 1867).

Het gaat om een werk van beeldhouwer Gustave Van Vaerenbergh (Gent, 6 januari 1873 - Schaarbeek, 16 februari 1927). Hij studeerde aan de Gentse academie en trok in 1901 naar Brussel waar hij zich eerst installeerde in Sint-Joost-ten-Node en daarna in Schaarbeek. Hij was er bekend als modelleerder van plaatseren beelden. Hij werkte ook voor l'Etablissement Carli et Frères. Van zijn ontwerpen zijn er ook bronzen afgietsels en marmeren exemplaren bekend. Deze horlogehouder in art nouveau komt dus uit zijn atelier. De waarde ligt rond de 200 euro.Gustave Van Vaerenbergh wordt wel eens verward met zijn tijdgenoot Jospeh Jean-Baptiste Van Varenbergh (Anderlecht, 1867).