Het is inderdaad niet zo eenvoudig, vooral omdat de naam van het atelier waar de vaas werd gemaakt ontbreekt. We herkennen wel het poortje van Gouda, wat meteen verwijst naar de plateelfabriek Zuid-Holland, actief van 1898 tot 1964.
Aan de hand van de tekens kunnen we deze vaas exact dateren in 1926. Net voor de grote staking die dit bedrijf in 1928 plat legde en ook zorgde voor een serieuze crisis. Want door de staking van de arbeiders verloor de fabriek heel wat klanten, waardoor het succes van de vroege jaren '20 niet meer werd geÃ"venaard. Deze vaas is uitgevoerd in typische Nederlandse art nouveau en afgwerkt, zoals alle producten van Zuid-Holland, met een mat glazuur. De waarde van de mooie vaas ligt rond de 250 Ã 300 euro.

Het is inderdaad niet zo eenvoudig, vooral omdat de naam van het atelier waar de vaas werd gemaakt ontbreekt. We herkennen wel het poortje van Gouda, wat meteen verwijst naar de plateelfabriek Zuid-Holland, actief van 1898 tot 1964. Aan de hand van de tekens kunnen we deze vaas exact dateren in 1926. Net voor de grote staking die dit bedrijf in 1928 plat legde en ook zorgde voor een serieuze crisis. Want door de staking van de arbeiders verloor de fabriek heel wat klanten, waardoor het succes van de vroege jaren '20 niet meer werd geÃ"venaard. Deze vaas is uitgevoerd in typische Nederlandse art nouveau en afgwerkt, zoals alle producten van Zuid-Holland, met een mat glazuur. De waarde van de mooie vaas ligt rond de 250 Ã 300 euro.