Deze bronzen olifant werd ooit geboetseerd door beeldhouwer Sylvain Norga (1892 - 1968). De familie Norga zit al lang in het beeldhouwersvak. Dit verhaal begon met overgrootvader Frans Norga. Zijn twee zonen, Pascal en Sylvain, waren eveneens beeldhouwers. Ze waren gespecialiseerd in kerkmeubilair en grafzerken. Natuurlijk hebben ze ook vrij werk gemaakt, zoals deze olifant.

Bronsgieterij Norga

Uiteindelijk startte Pascal voor de oorlog een bronsgieterij op in Etikhove (nabij Geraardsbergen). Na de oorlog werd de gieterij overgenomen door 'Art Casting bvba' (Leupegem). Maar de gieterij wordt nog steeds gerund door de familie Norga. Want de zoon van Pascal, Herman Norga zat ook in dit vak. Het bedrijf wordt nu voorgezet door zijn zonen Geert en Johan, eveneens gespecialiseerd in het gieten van metaal.

Inno

De Innovation van Brussel had destijds een belangrijke afdeling interieur waar zowel siergoed als meubels werden verkocht, van kitsch tot design. Zelfs Marcel Baugniet ontwikkelde meubels voor de Innovation. Deze olifant, waarvan er wel meer exemplaren bekend zijn, moet dus ook daar destijds zijn verkocht. De waarde ligt nu rond de 1000 euro.

Deze bronzen olifant werd ooit geboetseerd door beeldhouwer Sylvain Norga (1892 - 1968). De familie Norga zit al lang in het beeldhouwersvak. Dit verhaal begon met overgrootvader Frans Norga. Zijn twee zonen, Pascal en Sylvain, waren eveneens beeldhouwers. Ze waren gespecialiseerd in kerkmeubilair en grafzerken. Natuurlijk hebben ze ook vrij werk gemaakt, zoals deze olifant.Bronsgieterij NorgaUiteindelijk startte Pascal voor de oorlog een bronsgieterij op in Etikhove (nabij Geraardsbergen). Na de oorlog werd de gieterij overgenomen door 'Art Casting bvba' (Leupegem). Maar de gieterij wordt nog steeds gerund door de familie Norga. Want de zoon van Pascal, Herman Norga zat ook in dit vak. Het bedrijf wordt nu voorgezet door zijn zonen Geert en Johan, eveneens gespecialiseerd in het gieten van metaal.InnoDe Innovation van Brussel had destijds een belangrijke afdeling interieur waar zowel siergoed als meubels werden verkocht, van kitsch tot design. Zelfs Marcel Baugniet ontwikkelde meubels voor de Innovation. Deze olifant, waarvan er wel meer exemplaren bekend zijn, moet dus ook daar destijds zijn verkocht. De waarde ligt nu rond de 1000 euro.