De kunst- en antiekbeurs Eurantica in Brussel is altijd een succesrijke beurs. Ook deze keer belooft het antiekevent interessant te worden. Dit jaar zijn er meer jonge deelnemers dan vroeger.

Eurantica grijpt dus in Brussel plaats, in Brussels Expo, en richt zich tot een kooppubliek. Het is interessant om de beurs te vergelijken met de internationaal gerenommeerde TEFAF die precies op hetzelfde moment plaatsgrijpt in Maastricht. De TEFAF is absolute wereldtop. Het aanbod is er ronduit museaal en de prijzen gepeperd.

Een groot deel van het publiek komt er alleen om rond te kijken, naar de collecties en de elegant geklede dames en heren. Eurantica grijpt wat minder hoog, maar is toch een internationale beurs met deelnemers uit de Benelux en omliggende landen. Er zitten ook tophandelaren bij met prachtige collecties. Het aanbod is ook groot, van archeologie tot de 20ste eeuw. Dit jaar worden de jonge antiekdealers en kunsthandelaren extra in de bloemetjes gezet. De jonge garde is immers de toekomst van de handel. En er treedt momenteel ook een nieuwe generatie aan, met internationale ambities!

Eurantica gaat door van 15 tot 24 maart, dagelijks te bezoeken van 14 tot 19u, tijdens het weekend van 11 tot 19u. Adres: Brussels Expo, Paleis 1, Belgiëplein 1 te 1020 Brussel. Meer informatie: www.eurantica.be

Piet Swimberghe

De kunst- en antiekbeurs Eurantica in Brussel is altijd een succesrijke beurs. Ook deze keer belooft het antiekevent interessant te worden. Dit jaar zijn er meer jonge deelnemers dan vroeger. Eurantica grijpt dus in Brussel plaats, in Brussels Expo, en richt zich tot een kooppubliek. Het is interessant om de beurs te vergelijken met de internationaal gerenommeerde TEFAF die precies op hetzelfde moment plaatsgrijpt in Maastricht. De TEFAF is absolute wereldtop. Het aanbod is er ronduit museaal en de prijzen gepeperd. Een groot deel van het publiek komt er alleen om rond te kijken, naar de collecties en de elegant geklede dames en heren. Eurantica grijpt wat minder hoog, maar is toch een internationale beurs met deelnemers uit de Benelux en omliggende landen. Er zitten ook tophandelaren bij met prachtige collecties. Het aanbod is ook groot, van archeologie tot de 20ste eeuw. Dit jaar worden de jonge antiekdealers en kunsthandelaren extra in de bloemetjes gezet. De jonge garde is immers de toekomst van de handel. En er treedt momenteel ook een nieuwe generatie aan, met internationale ambities! Eurantica gaat door van 15 tot 24 maart, dagelijks te bezoeken van 14 tot 19u, tijdens het weekend van 11 tot 19u. Adres: Brussels Expo, Paleis 1, Belgiëplein 1 te 1020 Brussel. Meer informatie: www.eurantica.be Piet Swimberghe