Charles Verlat.

Dit is wel een ets van Charles Verlat (Antwerpen, 1824 - 1890). De puntjes zie je enkel op offsetdruk, modern drukwerk dus.

Kunstenaar Charles Verlat is zeker geen onbekende. Deze Antwerpse kunstenaars was actief als schilder en graveur. Hij kreeg zijn opleiding aan de Antwerpse academie onder leiding van de befaamde Wappers en De Keyser. Van 1850 tot 1868 verbleef hij in Parijs. Hij was ook leraar aan de Kunstschule van Weimar. In de jaren '70 reisde hij door Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In 1877 exposeerde hij dit Orientaals werk in Antwerpen. Dit is dus een van zijn etsen, weliswaar niet door hem gesigneerd. Wel in de plaat gesigneerd, maar niet eigenhandig op de prent. Het lijkt me een nadruk. De waarde is gering: 20 euro.

Charles Verlat.Dit is wel een ets van Charles Verlat (Antwerpen, 1824 - 1890). De puntjes zie je enkel op offsetdruk, modern drukwerk dus.Kunstenaar Charles Verlat is zeker geen onbekende. Deze Antwerpse kunstenaars was actief als schilder en graveur. Hij kreeg zijn opleiding aan de Antwerpse academie onder leiding van de befaamde Wappers en De Keyser. Van 1850 tot 1868 verbleef hij in Parijs. Hij was ook leraar aan de Kunstschule van Weimar. In de jaren '70 reisde hij door Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In 1877 exposeerde hij dit Orientaals werk in Antwerpen. Dit is dus een van zijn etsen, weliswaar niet door hem gesigneerd. Wel in de plaat gesigneerd, maar niet eigenhandig op de prent. Het lijkt me een nadruk. De waarde is gering: 20 euro.