Valerius De Saedeleer en Roger Hebbelinck.

De Vlaamse kunstenaar Valerius De Saedeleer (Aalst, 1867 - Leupeghem, 1941) kenen we allemaal van de landschapschilderijen die hij in een half impressionistische, half symbolistische stijl schilderde. Hij was ook een van de tenoren van de Latemse School. Maar De Saedeleer is bij het grote publiek ook bekend door zijn talrijke etsen van landschappen. Deze etsen werden gedruk tin het atelier van Roger Hebbelinck (Brussel, 1912). Kunstenaar-cineast Hebbelinck startte in 1932 een etsatelier op dat voorgezet werd door zijn zoon Francis.

De etsen van Valerius De Saedeleer zijn tegenwoordig wat minder gezocht en hebben niet zo'n hoge waarde. Deze ets schatten we tussen de 250 en 450 euro.

Valerius De Saedeleer en Roger Hebbelinck.De Vlaamse kunstenaar Valerius De Saedeleer (Aalst, 1867 - Leupeghem, 1941) kenen we allemaal van de landschapschilderijen die hij in een half impressionistische, half symbolistische stijl schilderde. Hij was ook een van de tenoren van de Latemse School. Maar De Saedeleer is bij het grote publiek ook bekend door zijn talrijke etsen van landschappen. Deze etsen werden gedruk tin het atelier van Roger Hebbelinck (Brussel, 1912). Kunstenaar-cineast Hebbelinck startte in 1932 een etsatelier op dat voorgezet werd door zijn zoon Francis. De etsen van Valerius De Saedeleer zijn tegenwoordig wat minder gezocht en hebben niet zo'n hoge waarde. Deze ets schatten we tussen de 250 en 450 euro.