Harriet Whitney Frishmuth.

Het ontwerp van dit elegante beeldje komt van de Amerikaanse beeldhouwster Harriet Whitney Frishmuth (Philadelphia, 1880 - 1980). Harriet Frishmuth leefde als jong meisje met haar moeder in Europa, waardoor ze ook hier studeerde. Zo studeerde ze ooit aan de beroemde Ecole des Beaux-Arts van Parijs bij Auguste Rodin! Wat je ook wat in haar werk ziet. Frishmuth had een voorliefde voor het vrouwelijk schoon, en boetseerde ranke, beweeglijk en erotische vrouwenlichamen.

Erotiek.

Ze was al actief voor de Eerste Wereldoorlog, maar haar werk sloeg voor tijdens het interbellum aan, toen dit soort licht erotische kunst veel bijval kende. Haar gracieuze bronzen dames, some ook wel eens naakte heren, zijn nog steeds in trek. Er bestaan ook grotere geuten van. Dit lijkt een goede geut, maar toch dient de authenticiteit nog wat worden bekeken. Laten we veronderstellen dan het een goed en authentiek stuk is, dan ligt de waarde rond de 5000 à 6000 euro. Het gaat om het beeld The Vine van Harriet Whitney Frishmuth. Over Frishmuth vind je heel wat info op het net.

Harriet Whitney Frishmuth.Het ontwerp van dit elegante beeldje komt van de Amerikaanse beeldhouwster Harriet Whitney Frishmuth (Philadelphia, 1880 - 1980). Harriet Frishmuth leefde als jong meisje met haar moeder in Europa, waardoor ze ook hier studeerde. Zo studeerde ze ooit aan de beroemde Ecole des Beaux-Arts van Parijs bij Auguste Rodin! Wat je ook wat in haar werk ziet. Frishmuth had een voorliefde voor het vrouwelijk schoon, en boetseerde ranke, beweeglijk en erotische vrouwenlichamen.Erotiek. Ze was al actief voor de Eerste Wereldoorlog, maar haar werk sloeg voor tijdens het interbellum aan, toen dit soort licht erotische kunst veel bijval kende. Haar gracieuze bronzen dames, some ook wel eens naakte heren, zijn nog steeds in trek. Er bestaan ook grotere geuten van. Dit lijkt een goede geut, maar toch dient de authenticiteit nog wat worden bekeken. Laten we veronderstellen dan het een goed en authentiek stuk is, dan ligt de waarde rond de 5000 à 6000 euro. Het gaat om het beeld The Vine van Harriet Whitney Frishmuth. Over Frishmuth vind je heel wat info op het net.