EPNS.

De afkorting EPNS staat voor Electro Plated Nickel Silver. Het gaat uiteraard niet om massief zilver, maar om verzilverd metaal. Als kernmetaal wordt een legering gebruikt van koper, nikkel en zink en daarop wordt, via electrolyse, een laagje zilver aangebracht. Het kernmetaal is zilverwit van kleur.Dit materiaal is ook bekend onder andere benamingen, zoals Alpaca, métal blanc, Berlijns zilver, argentaan, gerozilver, maillechort, hotelzilver en armeluiszilver.

Barker.

Een van de beide suikerstrooiers komt uit het bedrijf Barker uit Birmingham. Het bedrijf werd in de 19de eeuw gesticht en produceert heel veel epns-zilver. Deze 20ste eeuwse suikerstrooiers, gemaakt naar 18de eeuws model, zijn per stuk 20 euro waard.

EPNS.De afkorting EPNS staat voor Electro Plated Nickel Silver. Het gaat uiteraard niet om massief zilver, maar om verzilverd metaal. Als kernmetaal wordt een legering gebruikt van koper, nikkel en zink en daarop wordt, via electrolyse, een laagje zilver aangebracht. Het kernmetaal is zilverwit van kleur.Dit materiaal is ook bekend onder andere benamingen, zoals Alpaca, métal blanc, Berlijns zilver, argentaan, gerozilver, maillechort, hotelzilver en armeluiszilver.Barker.Een van de beide suikerstrooiers komt uit het bedrijf Barker uit Birmingham. Het bedrijf werd in de 19de eeuw gesticht en produceert heel veel epns-zilver. Deze 20ste eeuwse suikerstrooiers, gemaakt naar 18de eeuws model, zijn per stuk 20 euro waard.