Emmanuel Frémiet.

De Franse beeldhouwer Emmanuel Frémiet (Parijs, 1824 - 1910) was in zijn tijd een beroemde kunstenaar. Naast dieren sculpteerde hij ook tal van historische figuren, zoals Jeanne d'Arc. Je kunt sommige van zijn beelden zien in het Musée d'Orsay.

Koning Vercingétorix

In 1864 bracht hij zijn versie uit van de Gallische koning Vercingétorix die in 53 - 52 voor Christus slag leverde met de Romeinen. Hij werd natuurlijk als historische figuur opgevist door tal van koningen en politici. Vooral Napoleon III herkende in hem een belangrijke historische figuur. Hij gaf trouwens opdracht tot een hele reeks opgravingen, onder meer te Alesia, Gergovie en Bibracte om de resten van dit illustere verleden op te duiken. In 1864 lanceerde zelfs de Académie Française een literaire wedstrijd rond Vercingétorix.
Misschien bestaat er wel een rechtstreeks verband met dit beeld dat uit hetzelfde jaar zou dateren. Exemplaren van dit bronzen beeld komen nog wel voor in de handel. De waarde ligt rond de 1200 euro.

Emmanuel Frémiet.De Franse beeldhouwer Emmanuel Frémiet (Parijs, 1824 - 1910) was in zijn tijd een beroemde kunstenaar. Naast dieren sculpteerde hij ook tal van historische figuren, zoals Jeanne d'Arc. Je kunt sommige van zijn beelden zien in het Musée d'Orsay.Koning VercingétorixIn 1864 bracht hij zijn versie uit van de Gallische koning Vercingétorix die in 53 - 52 voor Christus slag leverde met de Romeinen. Hij werd natuurlijk als historische figuur opgevist door tal van koningen en politici. Vooral Napoleon III herkende in hem een belangrijke historische figuur. Hij gaf trouwens opdracht tot een hele reeks opgravingen, onder meer te Alesia, Gergovie en Bibracte om de resten van dit illustere verleden op te duiken. In 1864 lanceerde zelfs de Académie Française een literaire wedstrijd rond Vercingétorix. Misschien bestaat er wel een rechtstreeks verband met dit beeld dat uit hetzelfde jaar zou dateren. Exemplaren van dit bronzen beeld komen nog wel voor in de handel. De waarde ligt rond de 1200 euro.