Dit eetkamer ensemble stamt inderdaad uit de vroege jaren '60, toen de fifties definitief voorbij waren. De afgeronde spoetnikstijl van de jaren vijftig liepen al tegen hun einde toen de Expo '58 werd georgansieerd in Brussel. Toen al kwam er in de meubeldesign een nieuwe trend boven die veel strakker was. Dat geldt ook voor dit ensemble, waarvan de lijn meer op de architectuur van die tijd lijkt. De auteur zou, vermoedelijk, Alfred Hendrickx (°1931) zijn, zeker een van onze belangrijkste meubelontwerpers uit de jaren '50, '60 en '70. In de jaren vijftig werkte hij heel fifties, een beetje à la Ponti en Mollino, maar in de jaren zestig werd zijn stijl heel strak, zoals van dit ensemble. Indien van Hendrickx, dan zou het ook door de firma Belform zijn geproduceerd, het bedrijf waar hij veel voor ontworpen heeft.

Laten we de tafel met stoelen schatten op 650 euro en de buffetkast op 850 euro. Zo'n meubels schatten is niet makkelijk, omdat er soms wel eens meer voor wordt gevraagd, maar soms ook weer niet. Alles hangt af van het aantal belangstellenden. Dit is nu ook niet de beste kwaliteit van Hendrickx, waardoor de belangstelling misschien minder groot is.

Dit eetkamer ensemble stamt inderdaad uit de vroege jaren '60, toen de fifties definitief voorbij waren. De afgeronde spoetnikstijl van de jaren vijftig liepen al tegen hun einde toen de Expo '58 werd georgansieerd in Brussel. Toen al kwam er in de meubeldesign een nieuwe trend boven die veel strakker was. Dat geldt ook voor dit ensemble, waarvan de lijn meer op de architectuur van die tijd lijkt. De auteur zou, vermoedelijk, Alfred Hendrickx (°1931) zijn, zeker een van onze belangrijkste meubelontwerpers uit de jaren '50, '60 en '70. In de jaren vijftig werkte hij heel fifties, een beetje à la Ponti en Mollino, maar in de jaren zestig werd zijn stijl heel strak, zoals van dit ensemble. Indien van Hendrickx, dan zou het ook door de firma Belform zijn geproduceerd, het bedrijf waar hij veel voor ontworpen heeft.Laten we de tafel met stoelen schatten op 650 euro en de buffetkast op 850 euro. Zo'n meubels schatten is niet makkelijk, omdat er soms wel eens meer voor wordt gevraagd, maar soms ook weer niet. Alles hangt af van het aantal belangstellenden. Dit is nu ook niet de beste kwaliteit van Hendrickx, waardoor de belangstelling misschien minder groot is.