Deze tegels kunnen Vlaams of Noord-Frans zijn, want ik vond gelijkaardige exemplaren terug in de vakliteratuur over abdijen in de Marne streek. Het gaat om middeleeuwse vloertegels met een slibdecor. Het decor werd door middel van een houten mal in de rode klei gedrukt. Het geheel werd vervolgens afgewerkt met een laag doorzichtig loodglazuur dat door gebruik is afgesleten. De tegels vormen een medaillon van draken rond een middenmotief. In de middeleeuwse iconografie stelt de draak vanzelfsprekend de duivel voor.
Deze zeldzame tegels hebben een historische waarde. Maar ook een antiquarische waarde, want een veldje van vier dgl. tegels is toch goed voor 300 euro. Mochten de figuren duidelijker zijn, dan zou de waarde wat hoger liggen.

Deze tegels kunnen Vlaams of Noord-Frans zijn, want ik vond gelijkaardige exemplaren terug in de vakliteratuur over abdijen in de Marne streek. Het gaat om middeleeuwse vloertegels met een slibdecor. Het decor werd door middel van een houten mal in de rode klei gedrukt. Het geheel werd vervolgens afgewerkt met een laag doorzichtig loodglazuur dat door gebruik is afgesleten. De tegels vormen een medaillon van draken rond een middenmotief. In de middeleeuwse iconografie stelt de draak vanzelfsprekend de duivel voor.Deze zeldzame tegels hebben een historische waarde. Maar ook een antiquarische waarde, want een veldje van vier dgl. tegels is toch goed voor 300 euro. Mochten de figuren duidelijker zijn, dan zou de waarde wat hoger liggen.