Collard & Collard in London.

Deze mooie vleugel komt uit een beroemd Londens piano atelier. De Collard & Collard Piano Company werd oorspronkelijk in 1767 gesticht door Longman & Broderip. Het bedrijf publiceerde zowel muziek en fabriceerde ook piano's en orgels. Tal van virtuozen speelden op een instrument van Collard & Collard. Ook de beroemde Italiaanse pianist, muziekpedagoog, dirigent en componist Muzio Clementi (1752 - 1832) werkte samen met het huis Collard en Collard!

In de 19de eeuw werd het bedrijf voortgezet door onder meer Charles Lukey Collard. In 1929 werd het bedrijf verkocht aan de Chapell Piano Company, maar de naam Collard & Collard bleef tot in 1960 in gebruik.

Waarde.

Ik ben zelf geen pianospecialist maar vermoed dat deze vleugelpiano best wat waard is. Ik laat het oordeel over aan de kenners. Maar een bedrag van 20.000 euro zou best kunnen. Voor een eventuele verkoop zou u Londense handelaren kunnen contacteren. Op het net vind je heel wat info over de piano's van Collard en Collard uit Londen.

Collard & Collard in London.Deze mooie vleugel komt uit een beroemd Londens piano atelier. De Collard & Collard Piano Company werd oorspronkelijk in 1767 gesticht door Longman & Broderip. Het bedrijf publiceerde zowel muziek en fabriceerde ook piano's en orgels. Tal van virtuozen speelden op een instrument van Collard & Collard. Ook de beroemde Italiaanse pianist, muziekpedagoog, dirigent en componist Muzio Clementi (1752 - 1832) werkte samen met het huis Collard en Collard!In de 19de eeuw werd het bedrijf voortgezet door onder meer Charles Lukey Collard. In 1929 werd het bedrijf verkocht aan de Chapell Piano Company, maar de naam Collard & Collard bleef tot in 1960 in gebruik.Waarde.Ik ben zelf geen pianospecialist maar vermoed dat deze vleugelpiano best wat waard is. Ik laat het oordeel over aan de kenners. Maar een bedrag van 20.000 euro zou best kunnen. Voor een eventuele verkoop zou u Londense handelaren kunnen contacteren. Op het net vind je heel wat info over de piano's van Collard en Collard uit Londen.