Het gaat inderdaad om een soort imitatie Satsuma, dat is Japanse keramiek, maar vervaardigd in China. Ik heb daar een artikel over gevonden op Ebay:http://www.ebay.com/gds/Satsuma-Chinese-Fake-Signatures-Illustrated-/10000000008287368/g.html.

Het is best interessant om dit even te lezen. Eind 20ste eeuw werd er nogal wat betaald voor de echte Satsuma uit Japan. De Chinezen zijn die keramiek dan gaan kopiëren, ziehier het resultaat. Het is een interessant fenomeen, maar de waarde is gering. Noch Chinezen, noch Japanners hebben er belangstelling voor.

Het gaat inderdaad om een soort imitatie Satsuma, dat is Japanse keramiek, maar vervaardigd in China. Ik heb daar een artikel over gevonden op Ebay:http://www.ebay.com/gds/Satsuma-Chinese-Fake-Signatures-Illustrated-/10000000008287368/g.html. Het is best interessant om dit even te lezen. Eind 20ste eeuw werd er nogal wat betaald voor de echte Satsuma uit Japan. De Chinezen zijn die keramiek dan gaan kopiëren, ziehier het resultaat. Het is een interessant fenomeen, maar de waarde is gering. Noch Chinezen, noch Japanners hebben er belangstelling voor.