Wan Li.

Deze prachtige schotel, ik vermoed rond de 35 cm. diameter, is nog 17de eeuws. Op het eerste zicht lijkt het een Chinese schotel uit het begin van de 17de eeuw, vervaardigd onder het bewind van keizer Wan Li (1573 - 1619). Dan gaat het om zgn. Kraakporselein, genoemd naar de schepen waarmee dit porselein destijds werd ingevoerd. Het werd immers eerst door Portugese cargo's, zgn. Carracas verscheept.

Vooral de schotels uit die periode zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun decoratie waarvan de randen opgebouwd zijn uit velden waarin we Daoistische en Boeddhistische symbolen terugvinden.

Alleen ben ik er niet zeker van dat deze schotel met zijn rechte rand Chinees is, de schotel lijkt eerder Japans. In Arita maakte men tot op het einde van de 17de eeuw schotels in deze Chinese stijl. De schotel is in ieder geval 17de eeuws. Ook de achterzijde moet versierd zijn.

Gezien de klein beschadiging ligt de waarde rond de 750 à 800 euro. Indien de schotel groter is dan is ook de waarde hoger.

Wan Li.Deze prachtige schotel, ik vermoed rond de 35 cm. diameter, is nog 17de eeuws. Op het eerste zicht lijkt het een Chinese schotel uit het begin van de 17de eeuw, vervaardigd onder het bewind van keizer Wan Li (1573 - 1619). Dan gaat het om zgn. Kraakporselein, genoemd naar de schepen waarmee dit porselein destijds werd ingevoerd. Het werd immers eerst door Portugese cargo's, zgn. Carracas verscheept.Vooral de schotels uit die periode zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun decoratie waarvan de randen opgebouwd zijn uit velden waarin we Daoistische en Boeddhistische symbolen terugvinden. Alleen ben ik er niet zeker van dat deze schotel met zijn rechte rand Chinees is, de schotel lijkt eerder Japans. In Arita maakte men tot op het einde van de 17de eeuw schotels in deze Chinese stijl. De schotel is in ieder geval 17de eeuws. Ook de achterzijde moet versierd zijn.Gezien de klein beschadiging ligt de waarde rond de 750 à 800 euro. Indien de schotel groter is dan is ook de waarde hoger.