Irenee Rochard.

De Franse beeldhuwer Irenee Rochard (Villefranche, 1906 - Paris, 1984) was in de 20ste eeuw een belangrijke dierenbeeldhouwer. Rochard kwam uit een artistiek gezin. Zijn moeder had naam als kunstschilder en zijn broer werd een befaamd acteur, Armand Mestral.

Irenee Rochard vertoefde in de kringen van de bekende François Pompom en Marcel Edouard Sandoz. Rochard legde zich dus toe op het uitbeelden van dieren in klei, steen en hout. Veel van zijn beelden werden in brons vereeuwigd. Dit ensemble werd vrij grof gegoten en is dus niet van topkwaliteit. De waarde ligt rond de 500 à 600 euro. De betere en fijnere bronzen van Rochard brengen daarvan een veelvoud op.

Irenee Rochard.De Franse beeldhuwer Irenee Rochard (Villefranche, 1906 - Paris, 1984) was in de 20ste eeuw een belangrijke dierenbeeldhouwer. Rochard kwam uit een artistiek gezin. Zijn moeder had naam als kunstschilder en zijn broer werd een befaamd acteur, Armand Mestral.Irenee Rochard vertoefde in de kringen van de bekende François Pompom en Marcel Edouard Sandoz. Rochard legde zich dus toe op het uitbeelden van dieren in klei, steen en hout. Veel van zijn beelden werden in brons vereeuwigd. Dit ensemble werd vrij grof gegoten en is dus niet van topkwaliteit. De waarde ligt rond de 500 à 600 euro. De betere en fijnere bronzen van Rochard brengen daarvan een veelvoud op.