May Néama.

We hebben dit stukje wel een tijd terug gepubliceerd, maar het antwoord moet u zijn ontgaan. Soms kunt het best wat bladeren op onze site, want ondertussen staan er al honderden objecten op! Ik heb ondertussen wel de schatting wat verhoogd, omdat het werk nu best in de mode is.

De Antwerpse kunstenares May Néama werd in 1917 geboren in Wenen en overleed in 2007. Néama was actief als schilder, tekenaar, illustratrice, beeldhouwer en graficus. Maar May Néama ontwierp ook theaterdecors en theaterkostuums. Ze kreeg haar opleiding tussen 1932 en 1939 aan de Vakschool voor Kunstambachten te Antwerpen, onder meer bij Joris Minne en Roger Avermaete. In 1954 werd ze zelf Lerares. May Néama ontwierp decors en kostuums voor de KNS en de Vlaamse Opera en de KNS te Gent. In 1979 schilderde ze dit portret van de frivole Franse actrice Brigitte Bardot. May Néama schilderde en tekende heel wat van die luchtige en vlotte portretten van jonge dames in de zwevende stijl van de jaren '60. Haar tekeningen en schilderijen worden nu en dan aangeboden door Vlaamse veilinghuizen, maar brengen weinig op. De waarde van dit Bardot portret ligt rond de 200 à 250 euro.

May Néama.We hebben dit stukje wel een tijd terug gepubliceerd, maar het antwoord moet u zijn ontgaan. Soms kunt het best wat bladeren op onze site, want ondertussen staan er al honderden objecten op! Ik heb ondertussen wel de schatting wat verhoogd, omdat het werk nu best in de mode is.De Antwerpse kunstenares May Néama werd in 1917 geboren in Wenen en overleed in 2007. Néama was actief als schilder, tekenaar, illustratrice, beeldhouwer en graficus. Maar May Néama ontwierp ook theaterdecors en theaterkostuums. Ze kreeg haar opleiding tussen 1932 en 1939 aan de Vakschool voor Kunstambachten te Antwerpen, onder meer bij Joris Minne en Roger Avermaete. In 1954 werd ze zelf Lerares. May Néama ontwierp decors en kostuums voor de KNS en de Vlaamse Opera en de KNS te Gent. In 1979 schilderde ze dit portret van de frivole Franse actrice Brigitte Bardot. May Néama schilderde en tekende heel wat van die luchtige en vlotte portretten van jonge dames in de zwevende stijl van de jaren '60. Haar tekeningen en schilderijen worden nu en dan aangeboden door Vlaamse veilinghuizen, maar brengen weinig op. De waarde van dit Bardot portret ligt rond de 200 à 250 euro.