Van Melle.

Dit is inderdaad een mooie snoepjestrommel van de Nederlandse fabrikant Van Melle. Op hun site vind je meer info over het bedrijf Van Melle: www.vanmelle.nl.

Na 1900 werden veel koekjes en snoepen in blikken trommels verpakt, voorzien van zo'n drukdecor. Deze Van Melle doos is een mooi voorbeeld. Deze dozen zijn gezocht en ideaal om te gebruiken. Alles hangt af van de plaats waar je zoiets vindt. Bij de gespecialiseerde brocanteur tel je er al snel 20 euro of wat meer voor neer, op een rommelmarkt misschien amper een paar euro. Maar de jacht op oude blikken is groot. De staat speelt een rol, in slechte staat zijn ze moeilijk verkoopbaar.

Van Melle.Dit is inderdaad een mooie snoepjestrommel van de Nederlandse fabrikant Van Melle. Op hun site vind je meer info over het bedrijf Van Melle: www.vanmelle.nl.Na 1900 werden veel koekjes en snoepen in blikken trommels verpakt, voorzien van zo'n drukdecor. Deze Van Melle doos is een mooi voorbeeld. Deze dozen zijn gezocht en ideaal om te gebruiken. Alles hangt af van de plaats waar je zoiets vindt. Bij de gespecialiseerde brocanteur tel je er al snel 20 euro of wat meer voor neer, op een rommelmarkt misschien amper een paar euro. Maar de jacht op oude blikken is groot. De staat speelt een rol, in slechte staat zijn ze moeilijk verkoopbaar.