Over beeldhouwer De Nijn vond ik geen informatie terug. De falimilienaam bestaat uiteraard wel. Vermoedelijk gaat het om een van de talrijke beeldensnijders die in de 19de eeuw werkten voor grote ateliers die onder meer kerkmeubilair vervaardigden. Veel van deze ambachtslieden ontwikkelden geen persoonlijk oeuvre, waardoor ze vrijwel nergens werden gerepertorieerd.

Het beeld is een typisch product van de neobarokstijl die in de tweede helft van de 19de eeuw furore maakte. Het is een fraai geboetseerd beeld, zonde rhoge waarde: 150 à 200 euro.

Over beeldhouwer De Nijn vond ik geen informatie terug. De falimilienaam bestaat uiteraard wel. Vermoedelijk gaat het om een van de talrijke beeldensnijders die in de 19de eeuw werkten voor grote ateliers die onder meer kerkmeubilair vervaardigden. Veel van deze ambachtslieden ontwikkelden geen persoonlijk oeuvre, waardoor ze vrijwel nergens werden gerepertorieerd.Het beeld is een typisch product van de neobarokstijl die in de tweede helft van de 19de eeuw furore maakte. Het is een fraai geboetseerd beeld, zonde rhoge waarde: 150 à 200 euro.