Charles Delporte.

Kunstenaar Charles Delporte (1928 - 2012) was zowel actief als graficus, schilder en als beeldhouwer. In Damme kan je het privé museum Charles Delporte bezoeken. Damme wordt trouwens ontsiert door zijn pompeuze beelden die her en der staan. Zo staat er onder meer werk van hem rond de prachtige kerk van Damme, wat landschapelijk te betreuren valt.

Delporte maakte ook dergelijke multipels. Ook van dit stuk bestaan er heel wat geuten. De waarde is gering: 250 à 300 euro.Op de meeste veilingen brengt het werk van Delporte weinig op. Zijn oeuvre is kunsthistorisch weinig relevant en zal dus vermoedelijk niet meteen in waarde stijgen.

Charles Delporte.Kunstenaar Charles Delporte (1928 - 2012) was zowel actief als graficus, schilder en als beeldhouwer. In Damme kan je het privé museum Charles Delporte bezoeken. Damme wordt trouwens ontsiert door zijn pompeuze beelden die her en der staan. Zo staat er onder meer werk van hem rond de prachtige kerk van Damme, wat landschapelijk te betreuren valt.Delporte maakte ook dergelijke multipels. Ook van dit stuk bestaan er heel wat geuten. De waarde is gering: 250 à 300 euro.Op de meeste veilingen brengt het werk van Delporte weinig op. Zijn oeuvre is kunsthistorisch weinig relevant en zal dus vermoedelijk niet meteen in waarde stijgen.