Assiette à rôti.

Je zou denken dat je in die holte een eitje kunt leggen. Maar nee, het bord heeft nooit gediend om asperges uit te eten. Het is een "assiette à rôti", een bord, speciaal ontworpen voor de carnivoor, om er vlees uit te eten. De extra saus wordt opgevangen in de kleine holte. Dit bord is geen Franse, maar een Britse uitvinding die pas in de tweede helft van de 19de eeuw populair werd bij onze zuiderburen. Het bord stamt uit die tijd en is dus geen echt antieke Moustiers. Maar het is wel een leuk stuk brocante dat ongeveer 12 euro waard is.

Assiette à rôti.Je zou denken dat je in die holte een eitje kunt leggen. Maar nee, het bord heeft nooit gediend om asperges uit te eten. Het is een "assiette à rôti", een bord, speciaal ontworpen voor de carnivoor, om er vlees uit te eten. De extra saus wordt opgevangen in de kleine holte. Dit bord is geen Franse, maar een Britse uitvinding die pas in de tweede helft van de 19de eeuw populair werd bij onze zuiderburen. Het bord stamt uit die tijd en is dus geen echt antieke Moustiers. Maar het is wel een leuk stuk brocante dat ongeveer 12 euro waard is.