In de jaren '20 maakte zo'n schoorsteenstuk best wat indruk. Meer zelfs, zo'n elegante, verleidelijke dame op de schoorsteen had zelfs wat gedurfd, want op deze plek hoorde normaliter een kruisbeeld thuis.

Het gaat om een typisch sierstuk uit de art deco periode, het Interbellum, wat klopt met het vooropgestelde jaartal. In die tijd waren dit soort danseressen erg in. Voor rijkelui waren er exemplaren van brons en ivoor, die heel kosbaar waren en ook nu nog zijn. Voor de middelklasse waren er dit soort beelden, van zamac, een zinklegering met bronspatina, en ivoire, kunstivoor. Het stuk was minder duur, maar heeft ook nu niet zo'n hoge waarde: hooguit 225 euro of wat minder.

In de jaren '20 maakte zo'n schoorsteenstuk best wat indruk. Meer zelfs, zo'n elegante, verleidelijke dame op de schoorsteen had zelfs wat gedurfd, want op deze plek hoorde normaliter een kruisbeeld thuis.Het gaat om een typisch sierstuk uit de art deco periode, het Interbellum, wat klopt met het vooropgestelde jaartal. In die tijd waren dit soort danseressen erg in. Voor rijkelui waren er exemplaren van brons en ivoor, die heel kosbaar waren en ook nu nog zijn. Voor de middelklasse waren er dit soort beelden, van zamac, een zinklegering met bronspatina, en ivoire, kunstivoor. Het stuk was minder duur, maar heeft ook nu niet zo'n hoge waarde: hooguit 225 euro of wat minder.