Antieke vingerhoed

Over vingerhoeden valt er behoorlijk wat te schrijven. Het gaat immers om een object met een rijke geschiedenis en de vingerhoed is ook een populair verzamelobject.

Al ruim 10.000 jaar geleden werden er benen vingerbeschermers gebruikt bij het naaien. De vingerhoed zoals we ze nu kennen werd vooreerst vervaardigd in de Oudheid, zo'n 2500 jaar geleden. Het waren de Romeinen die de vingerhoed, vooral in brons, wereldwijd bekend maakten.

Bij opgravingen duiken er regelmatig vingerhoeden op in tin of brons en een enkele keer van zilver of goud. Dat gebeurt ook in onze streken. De porseleinen vingerhoeden zijn doorgaans jong, negentiende of twintigste eeuw.

Dit mooie exmplaar is vermoedelijk van verguld zilver en is twintigste eeuws. We merken op dat vingerhoeden veelal als geschenk werden gegeven, zeker dergelijke kostbare exemplaren. De waarde van deze fraaie antieke vingerhoed is 50 à 60 euro.

Verzamelclub van vingerhoeden

Antieke vingerhoeden zijn dus verzamelobjecten. Her en der zijn er verzamelclubs. Kijk ook even naar de site www.vingerhoeden.nl waar je allerlei info vindt.

Antieke vingerhoedOver vingerhoeden valt er behoorlijk wat te schrijven. Het gaat immers om een object met een rijke geschiedenis en de vingerhoed is ook een populair verzamelobject.Al ruim 10.000 jaar geleden werden er benen vingerbeschermers gebruikt bij het naaien. De vingerhoed zoals we ze nu kennen werd vooreerst vervaardigd in de Oudheid, zo'n 2500 jaar geleden. Het waren de Romeinen die de vingerhoed, vooral in brons, wereldwijd bekend maakten.Bij opgravingen duiken er regelmatig vingerhoeden op in tin of brons en een enkele keer van zilver of goud. Dat gebeurt ook in onze streken. De porseleinen vingerhoeden zijn doorgaans jong, negentiende of twintigste eeuw. Dit mooie exmplaar is vermoedelijk van verguld zilver en is twintigste eeuws. We merken op dat vingerhoeden veelal als geschenk werden gegeven, zeker dergelijke kostbare exemplaren. De waarde van deze fraaie antieke vingerhoed is 50 à 60 euro.Verzamelclub van vingerhoedenAntieke vingerhoeden zijn dus verzamelobjecten. Her en der zijn er verzamelclubs. Kijk ook even naar de site www.vingerhoeden.nl waar je allerlei info vindt.