Stoelen van Thomas Knight.

Deze mooie stoelen komen uit het atelier van Cabinet Maker Thomas Knight die in de tweede helft van de 19de eeuw vooral in West-England actief was. Thomas Knight exposeerde zijn meubels onder meer op de International Exhibition van 1862 in South Kensington. Het huis Knight was ook actief in de algemene decoratie, richtte ondermeer hotels en ambassades in, en had ook een veilinghuis.

Victoriaans

Deze leuke stoelen van Thomas Knight zijn uitgevoerd in wat je de Victoriaanse stijl kunt noemen, inderdaad een mengstijl, zoals die ook hier destijds in de mode was. In het silhouet van de rug herken je zowel invloed van de Chinese meubelkunst als een aankondiging van de Arts & Craftsstijl die eind 19de eeuw in de mode kwam. Het is leuk dat de stoelen gemerkt zijn. De waarde voor het stel ligt rond de 250 à 300 euro. Een stel van zes zou beter zijn!

Stoelen van Thomas Knight.Deze mooie stoelen komen uit het atelier van Cabinet Maker Thomas Knight die in de tweede helft van de 19de eeuw vooral in West-England actief was. Thomas Knight exposeerde zijn meubels onder meer op de International Exhibition van 1862 in South Kensington. Het huis Knight was ook actief in de algemene decoratie, richtte ondermeer hotels en ambassades in, en had ook een veilinghuis. VictoriaansDeze leuke stoelen van Thomas Knight zijn uitgevoerd in wat je de Victoriaanse stijl kunt noemen, inderdaad een mengstijl, zoals die ook hier destijds in de mode was. In het silhouet van de rug herken je zowel invloed van de Chinese meubelkunst als een aankondiging van de Arts & Craftsstijl die eind 19de eeuw in de mode kwam. Het is leuk dat de stoelen gemerkt zijn. De waarde voor het stel ligt rond de 250 à 300 euro. Een stel van zes zou beter zijn!