Antiek bord uit Manises.

Van de 19de tot het begin van de 20ste eeuw specialiseerden de pottenbakkers uit Manises zich in de productie van goedkope faience voor Jan Modaal. Dit soort faience werd meestal op de markt verkocht en was bestemd voor gewone lieden die daarmee hun interieur verfraaiden. Dergelijke borden werden, zoals dat ook hier de gewoonte was, aan de muur opgehangen. Rijke lui decoreerde hun wanden met Chinees porselein of Engelse keramiek.

De decors zijn steeds vlot en snel geschilderd, waardoor de prijs laag bleef. Dit bord is dus een grote honderd jaar oud, maar nog volledig van artisanale makelij, want net mooi is en het een volkse uitstraling schenkt. De waarde ligt rond de 30 à 40 euro.

Antiek bord uit Manises.Van de 19de tot het begin van de 20ste eeuw specialiseerden de pottenbakkers uit Manises zich in de productie van goedkope faience voor Jan Modaal. Dit soort faience werd meestal op de markt verkocht en was bestemd voor gewone lieden die daarmee hun interieur verfraaiden. Dergelijke borden werden, zoals dat ook hier de gewoonte was, aan de muur opgehangen. Rijke lui decoreerde hun wanden met Chinees porselein of Engelse keramiek.De decors zijn steeds vlot en snel geschilderd, waardoor de prijs laag bleef. Dit bord is dus een grote honderd jaar oud, maar nog volledig van artisanale makelij, want net mooi is en het een volkse uitstraling schenkt. De waarde ligt rond de 30 à 40 euro.