Antieke Schoorsteenpendule.

Goed 120 jaar geleden was dit het pronkstuk van een beste kamer! Deze monumentale pendule stond ooit te pronk op een marmeren schoorsteenmantel van een deftig burgerhuis. Deze schoorsteenpendule was het bezit van kleine middenklassers die aan wat social upgrading toe waren. Want geef toe, met zo'n kasteelpendule op de schouw verhoger je van sociale klasse!

Deze pendule lijkt van een soort siertin of Brittania Metal. Misschien is de kast wel van Britse makelij. Het werk kan van elders komen. Indien intact ligt de waarde rond de 150 à 200 euro.

Antieke Schoorsteenpendule.Goed 120 jaar geleden was dit het pronkstuk van een beste kamer! Deze monumentale pendule stond ooit te pronk op een marmeren schoorsteenmantel van een deftig burgerhuis. Deze schoorsteenpendule was het bezit van kleine middenklassers die aan wat social upgrading toe waren. Want geef toe, met zo'n kasteelpendule op de schouw verhoger je van sociale klasse!Deze pendule lijkt van een soort siertin of Brittania Metal. Misschien is de kast wel van Britse makelij. Het werk kan van elders komen. Indien intact ligt de waarde rond de 150 à 200 euro.