Antieke Porseleinen Engel.

Deze antieke porseleinen engel komt uit de fabriek Gerold & Co in Beieren. Bavaria, Beieren dus, verscheen als herkomstmerkje na de Frans-Duitse oorlog van 1870 - 1871, en werd veel gebruikt tot aan de Tweede Wereldoorlog. In Beieren waren er immers tal van porseleinfabriek actief, waaronder het atelier Gerold & Co.

Made in Germany.

Het merkje Gerold & Co is wel al van na de Tweede Wereldoorlog en werd gebruikt voor porselein dat naar communistische landen werd uitgevoerd. In die tijd stond op het meeste porselein uit West-Duitsland, "Made in Germany". Gezien producten uit West-Duitsland werden geweerd in de communistische landen kreeg deze export niet het merkje "Made in Germany", maar "Gerold & Co". Daardoor werd het niet als Westers product herkent. Dus: uw musciserende engel is naoorlogs. De waarde is 30 euro.

Antieke Porseleinen Engel.Deze antieke porseleinen engel komt uit de fabriek Gerold & Co in Beieren. Bavaria, Beieren dus, verscheen als herkomstmerkje na de Frans-Duitse oorlog van 1870 - 1871, en werd veel gebruikt tot aan de Tweede Wereldoorlog. In Beieren waren er immers tal van porseleinfabriek actief, waaronder het atelier Gerold & Co.Made in Germany. Het merkje Gerold & Co is wel al van na de Tweede Wereldoorlog en werd gebruikt voor porselein dat naar communistische landen werd uitgevoerd. In die tijd stond op het meeste porselein uit West-Duitsland, "Made in Germany". Gezien producten uit West-Duitsland werden geweerd in de communistische landen kreeg deze export niet het merkje "Made in Germany", maar "Gerold & Co". Daardoor werd het niet als Westers product herkent. Dus: uw musciserende engel is naoorlogs. De waarde is 30 euro.