Radioactief glas.

Er is een vergissing in het spel. Deze vazen zijn van opaline, ook wel opaalglas of melkglas genaamd. Dit glas werd zeer populair tijdens de empireperiode, rond 1800. Toen was het een teken van rijkdom. Nadien werd dit glas gepopulariseerd en tegen 1870 geraakte het ook binnen het bereik van de gewone man. De groenblauwe vaas is van rond 1880, vermoedelijk van Belgische makelij en 25 euro waard. Het andere vaasje is van rond 1900 en ongeveer 30 euro waard.

Maar er bestaat wel degelijk radioactief glas! Het gaat om geelgroen glas dat onder een UV lamp gaat stralen. Het is gemaakt van uraniumzouten die voor de fluorescentie zorgen. Het is ongevaarlijk maar toch licht radioactief en doet een Geigerteller aardig tikken! Maar dit is geen uraniumglas!

Radioactief glas.Er is een vergissing in het spel. Deze vazen zijn van opaline, ook wel opaalglas of melkglas genaamd. Dit glas werd zeer populair tijdens de empireperiode, rond 1800. Toen was het een teken van rijkdom. Nadien werd dit glas gepopulariseerd en tegen 1870 geraakte het ook binnen het bereik van de gewone man. De groenblauwe vaas is van rond 1880, vermoedelijk van Belgische makelij en 25 euro waard. Het andere vaasje is van rond 1900 en ongeveer 30 euro waard.Maar er bestaat wel degelijk radioactief glas! Het gaat om geelgroen glas dat onder een UV lamp gaat stralen. Het is gemaakt van uraniumzouten die voor de fluorescentie zorgen. Het is ongevaarlijk maar toch licht radioactief en doet een Geigerteller aardig tikken! Maar dit is geen uraniumglas!