Kasteelstoel.

Dit is inderdaad een kasteelstoel. Toen de neorenaissancestijl rond 1860 in de mode geraakte lieten kasteelheren zich een eetkamer inrichten in neorenaissancestijl. Dat was geen lokaal, maar een internationaal fenomeen, want de neorrenaissance werd overal gewaardeerd.

Deze stijl bleef tot begin 20ste eeuw in de mode. De Mechelse buffetten horen in deze sfeer thuis. De stijl werd rond 1880 gedemocratiseerd. Eerst voor de gewone burgerman en na 1890 ook voor Jan Modaal. Rond 1920 had ook de kleine middenklasse een neorenaissance eetkamer. Kortom deze eetkamers waren heuse statussymbolen.

Deze stoel zal van rond 1900 zijn. Met antiek leder zou de zit er mooier en antieker uitzien. Deze stoelen werden gemaakt, voornamelijk in Mechelen, naar Spaans model. Doorgaans zat er leder met koperen siernagels op. De waarde van deze stoel is gering, omdat deze stijl niet echt meer in trek is: 40 euro.

Kasteelstoel.Dit is inderdaad een kasteelstoel. Toen de neorenaissancestijl rond 1860 in de mode geraakte lieten kasteelheren zich een eetkamer inrichten in neorenaissancestijl. Dat was geen lokaal, maar een internationaal fenomeen, want de neorrenaissance werd overal gewaardeerd.Deze stijl bleef tot begin 20ste eeuw in de mode. De Mechelse buffetten horen in deze sfeer thuis. De stijl werd rond 1880 gedemocratiseerd. Eerst voor de gewone burgerman en na 1890 ook voor Jan Modaal. Rond 1920 had ook de kleine middenklasse een neorenaissance eetkamer. Kortom deze eetkamers waren heuse statussymbolen.Deze stoel zal van rond 1900 zijn. Met antiek leder zou de zit er mooier en antieker uitzien. Deze stoelen werden gemaakt, voornamelijk in Mechelen, naar Spaans model. Doorgaans zat er leder met koperen siernagels op. De waarde van deze stoel is gering, omdat deze stijl niet echt meer in trek is: 40 euro.