De koffiemolen komt uit het Oosten. Al in de 16de eeuw waren er koffiemolens in gebruik in het Ottomaanse rijk. Via deze weg geraakte de koffiemolen ook bij ons bekend, samen met de koffie uiteraard. Maar molens werden toch pas laat gemeengoed, heel lang werden peper en koffie gestampt in een vijzel of mortier.

Dit molentje komt uit onze streken (kan ook Frans zijn) en lijkt laat 18de eeuws. Het bovenlichaam doet nog denken aan de Turkse koffiemolens. Het is een vrij uniek stuk. De waarde ligt rond de 250 euro.

De koffiemolen komt uit het Oosten. Al in de 16de eeuw waren er koffiemolens in gebruik in het Ottomaanse rijk. Via deze weg geraakte de koffiemolen ook bij ons bekend, samen met de koffie uiteraard. Maar molens werden toch pas laat gemeengoed, heel lang werden peper en koffie gestampt in een vijzel of mortier.Dit molentje komt uit onze streken (kan ook Frans zijn) en lijkt laat 18de eeuws. Het bovenlichaam doet nog denken aan de Turkse koffiemolens. Het is een vrij uniek stuk. De waarde ligt rond de 250 euro.