Bureau Bookcase.

De Britten ontwikkelden niet alleen andere meubels en stijlen dan wij, de bewoners van het vasteland, ze hadden er ook andere namen voor. Ze hebben het bijvoorbeeld niet over een secretaire, maar over een bureau bookcase.

Dit meubeltype werd in het begin van de 18de eeuw populair. De bureau bookcases uit die tijd zijn ook veelal versierd met marqueterie. Van sommige exemplaren zitter er in de deuren spiegels. Zo'n meubel is ook aan de binnenzijde best fraai afgewerkt met vele laden, schuiven en rekjes. De bureau bookcase veranderde in de loop der jaren wel wat van vorm, maar amper qua opbouw. Dit exemplaar is vroeg 19de eeuws. Het is een fraai meubel, maar momenteel wat minder in trek. Ofschoon dit vermoedelijk maar tijdelijk is. De waarde ligt momenteel rond de 900 à 1000 euro, maar kan dus best weer eens wat stijgen. Want er komt een moment, begint nu al, dat dit soort meubels weer in trek komt.

Bureau Bookcase.De Britten ontwikkelden niet alleen andere meubels en stijlen dan wij, de bewoners van het vasteland, ze hadden er ook andere namen voor. Ze hebben het bijvoorbeeld niet over een secretaire, maar over een bureau bookcase.Dit meubeltype werd in het begin van de 18de eeuw populair. De bureau bookcases uit die tijd zijn ook veelal versierd met marqueterie. Van sommige exemplaren zitter er in de deuren spiegels. Zo'n meubel is ook aan de binnenzijde best fraai afgewerkt met vele laden, schuiven en rekjes. De bureau bookcase veranderde in de loop der jaren wel wat van vorm, maar amper qua opbouw. Dit exemplaar is vroeg 19de eeuws. Het is een fraai meubel, maar momenteel wat minder in trek. Ofschoon dit vermoedelijk maar tijdelijk is. De waarde ligt momenteel rond de 900 à 1000 euro, maar kan dus best weer eens wat stijgen. Want er komt een moment, begint nu al, dat dit soort meubels weer in trek komt.