Delfts Aardewerk.

De stijl van de beschildering van deze Delftse vaas hoort inderdaad thuis in de vroege 18de eeuw. We herkennen de invloed van de late Lodewijk XIV-stijl met motieven als de Franse Punt. De kleuren zijn die van het Japanse Imariporselein.

De Grieksche A.

Dergelijke decors werden in de eerste kwart van de 18de eeuw geschilderd in plateelbakkerij De Grieksche A te Delft, toen een van de meest toonaangevende bedrijven. In die periode stond De Grieksche A onder leiding van Pieter Adriaensz Kocx, dit was van 1701 tot 1722. Meestal dragen dergelijke stukken de initialen APK. Het kn zijn dat deze op het tweede vaasje stonden, want dergelijke vazen werden nooit als solitair gemaakt. Hoe mooi het vaasje ook is, toch ben ik niet overtuigd van de authenticiteit. Delfts Aardewerk met dergelijke polychrome decors in de stijl van De Grieksche A werden in de 19de eeuw nagebootst. Eigenlijk zou ik het vaasje ter hand moeten kunnen nemen. Indien 18de eeuws dan is de waarde 250 à 300 eo. Indien 19de eeuws, dan is de waarde 50 euro.

Delfts Aardewerk.De stijl van de beschildering van deze Delftse vaas hoort inderdaad thuis in de vroege 18de eeuw. We herkennen de invloed van de late Lodewijk XIV-stijl met motieven als de Franse Punt. De kleuren zijn die van het Japanse Imariporselein.De Grieksche A.Dergelijke decors werden in de eerste kwart van de 18de eeuw geschilderd in plateelbakkerij De Grieksche A te Delft, toen een van de meest toonaangevende bedrijven. In die periode stond De Grieksche A onder leiding van Pieter Adriaensz Kocx, dit was van 1701 tot 1722. Meestal dragen dergelijke stukken de initialen APK. Het kn zijn dat deze op het tweede vaasje stonden, want dergelijke vazen werden nooit als solitair gemaakt. Hoe mooi het vaasje ook is, toch ben ik niet overtuigd van de authenticiteit. Delfts Aardewerk met dergelijke polychrome decors in de stijl van De Grieksche A werden in de 19de eeuw nagebootst. Eigenlijk zou ik het vaasje ter hand moeten kunnen nemen. Indien 18de eeuws dan is de waarde 250 à 300 eo. Indien 19de eeuws, dan is de waarde 50 euro.