Delftse tegels.

Het begrip Delftse tegels is overal ingeburgerd. Ook Fransen en zelfs Nederlanders hebben het over Delftse tegels als verzamelnaam voor dit soort tegels. Delft was van de 17de tot de 19de eeuw het toonaangevende aardewerkcentrum in Nederland waar blauw beschilderd aardewerk werd vervaardigd, maar tegels werden er niet zo heel veel geproduceerd.

Rotterdamse tegels.

In andere steden, zoals Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of Harlingen, werden er veel meer tegels geproduceerd. Daar stonden fabrieken die louter van die wandtegeltjes maakten. Deze tegels zijn vermoedelijk Rotterdams. De blauwe zijn doorgaans wat ouder. De paarse kleur geraakte pas in de 18de en 19de eeuw in de mode. De paarse landschapstegels in een cirkel zijn laat 19de eeuws maar nog vrij fijn geschilderd. De waarde ligt rond de 10 euro per stuk. De blauwe landschappen zijn nog 18de eeuws, de waarde ligt rond de 15 à 20 euro, het zeewezen is goed voor 25 euro. Dergelijke tegels zijn momenteel wat minder in trek dan vroeger.

Delftse tegels.Het begrip Delftse tegels is overal ingeburgerd. Ook Fransen en zelfs Nederlanders hebben het over Delftse tegels als verzamelnaam voor dit soort tegels. Delft was van de 17de tot de 19de eeuw het toonaangevende aardewerkcentrum in Nederland waar blauw beschilderd aardewerk werd vervaardigd, maar tegels werden er niet zo heel veel geproduceerd.Rotterdamse tegels. In andere steden, zoals Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of Harlingen, werden er veel meer tegels geproduceerd. Daar stonden fabrieken die louter van die wandtegeltjes maakten. Deze tegels zijn vermoedelijk Rotterdams. De blauwe zijn doorgaans wat ouder. De paarse kleur geraakte pas in de 18de en 19de eeuw in de mode. De paarse landschapstegels in een cirkel zijn laat 19de eeuws maar nog vrij fijn geschilderd. De waarde ligt rond de 10 euro per stuk. De blauwe landschappen zijn nog 18de eeuws, de waarde ligt rond de 15 à 20 euro, het zeewezen is goed voor 25 euro. Dergelijke tegels zijn momenteel wat minder in trek dan vroeger.