Canapé.

Dit noemen we een zitbank of canapé. In tegenstelling tot het woord sofa heeft canapé geen Oosterse oorsprong. De canapé komt uit het middeleeuwse Frans. Canapé is verwant aan canopé, een gordijn om aan een bed te hangen. Canapé werd dan baldakijn en uiteindelijk rustbed. De canapé ontstond goed en wel in het midden van de 18de eeuw onder de regering van Lodewijk XV.

Deze leuke niervormige canapé is laat 19de eeuws. Het probleem met dit soort meubels ligt voor de hand, ze kosten aardig wat stuivers om opnieuw te laten bekleden. Ik schat dat je voor zo'n garniering, stof inbegrepen, al snel 1500 euro ophoest. De bank zelf is een 200 euro waard.

Canapé.Dit noemen we een zitbank of canapé. In tegenstelling tot het woord sofa heeft canapé geen Oosterse oorsprong. De canapé komt uit het middeleeuwse Frans. Canapé is verwant aan canopé, een gordijn om aan een bed te hangen. Canapé werd dan baldakijn en uiteindelijk rustbed. De canapé ontstond goed en wel in het midden van de 18de eeuw onder de regering van Lodewijk XV. Deze leuke niervormige canapé is laat 19de eeuws. Het probleem met dit soort meubels ligt voor de hand, ze kosten aardig wat stuivers om opnieuw te laten bekleden. Ik schat dat je voor zo'n garniering, stof inbegrepen, al snel 1500 euro ophoest. De bank zelf is een 200 euro waard.