Delftse tegels.

De Delftse tegels zijn een begrip in de antiekhandel. Maar niet alle antieke blauwe tegels komen uit Delft! Overal in Nederland waren er plateelbakkerijen die blauwe en mangaan kleurige wandtegels vervaardigden die men later Delftse tegels ging noemen. In Delft werden wel blauwe tegels gebakken, maar vooral sier- en schotelgoed.

Chinees porselein.

Het Delfts blauw heeft zijn oorsprong in het blauwe Chinese porselein dat vanaf het begin van de 17de eeuw in de Nederlanden werd ingevoerd. Het was meteen heel populair en het waren de Delftse plateelbakkers die het zijn beginnen nabootsen.

Rotterdam.

In de loop van de 17de, 18de en 19de eeuw werden miljoenen wandtegeltjes vervaardigd in Nederland, onder meer in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Makkum en Harlingen. Deze blauwe Delftse tegels zijn 18de eeuws. De meeste tegels zijn beschilderd met een landschapje waarop een boerderij, molen, brug of waterput staat. Daarnaast werden sommige tegels versierd met zeewezens. De waarde van de eenvoudige blauwe landschapstegels ligt rond de 20 euro, de zeewezens zijn 30 euro waard, indien intact.

Delftse tegels.De Delftse tegels zijn een begrip in de antiekhandel. Maar niet alle antieke blauwe tegels komen uit Delft! Overal in Nederland waren er plateelbakkerijen die blauwe en mangaan kleurige wandtegels vervaardigden die men later Delftse tegels ging noemen. In Delft werden wel blauwe tegels gebakken, maar vooral sier- en schotelgoed.Chinees porselein.Het Delfts blauw heeft zijn oorsprong in het blauwe Chinese porselein dat vanaf het begin van de 17de eeuw in de Nederlanden werd ingevoerd. Het was meteen heel populair en het waren de Delftse plateelbakkers die het zijn beginnen nabootsen. Rotterdam.In de loop van de 17de, 18de en 19de eeuw werden miljoenen wandtegeltjes vervaardigd in Nederland, onder meer in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Makkum en Harlingen. Deze blauwe Delftse tegels zijn 18de eeuws. De meeste tegels zijn beschilderd met een landschapje waarop een boerderij, molen, brug of waterput staat. Daarnaast werden sommige tegels versierd met zeewezens. De waarde van de eenvoudige blauwe landschapstegels ligt rond de 20 euro, de zeewezens zijn 30 euro waard, indien intact.