Tinnen Inktstel.

Op aanraden van volkskundige Mark Adriaen gingen we voor de expertise van deze mooie inktpot ons licht opsteken bij tinexpert Pierre Wullus van de Vlaamse Tinvereniging.

Hij bestudeerde het merkteken op de onderzijde en wijst er op dat dit inktstel in de vroeger 19de eeuw vervaardigd werd door het Gentse tinatelier De Keghel, dat actief was tot in de eerste helft van de 20ste eeuw. Het atelier De Keghel had onder meer een winkel in de Korte Munt 3, van 1829 tot 1917.

Dit is een zeldzame 19de eeuwse inktpot met een waarde van 400 à 500 euro.

Wie belangstelling heeft voor antiek tin raden we een lidmaatschap aan van de Vlaamse Tinvereniging die ook een uitstekend ledenblad uitgeeft, Tinnewerck, waarin ook veel objecten worden besproken. In het blad staat er zelfs een soort antiekrubriek waar vragen aan kunnen worden gesteld. Expert Wullus is een van de auteurs.

Tinnen Inktstel.Op aanraden van volkskundige Mark Adriaen gingen we voor de expertise van deze mooie inktpot ons licht opsteken bij tinexpert Pierre Wullus van de Vlaamse Tinvereniging.Hij bestudeerde het merkteken op de onderzijde en wijst er op dat dit inktstel in de vroeger 19de eeuw vervaardigd werd door het Gentse tinatelier De Keghel, dat actief was tot in de eerste helft van de 20ste eeuw. Het atelier De Keghel had onder meer een winkel in de Korte Munt 3, van 1829 tot 1917.Dit is een zeldzame 19de eeuwse inktpot met een waarde van 400 à 500 euro.Wie belangstelling heeft voor antiek tin raden we een lidmaatschap aan van de Vlaamse Tinvereniging die ook een uitstekend ledenblad uitgeeft, Tinnewerck, waarin ook veel objecten worden besproken. In het blad staat er zelfs een soort antiekrubriek waar vragen aan kunnen worden gesteld. Expert Wullus is een van de auteurs.